2 maart 2017

Alles over verkiezingen in gewone taal

Donderdag 3 maart om 11.00 uur verkiezingskrant in Taalpunt, bibliotheek Zevenbergen   

In het Taalpunt in de bieb in Zevenbergen ligt de Verkiezingskrant. Het is een krant in begrijpelijke taal. Er staat informatie in over de komende verkiezingen, wat de Tweede Kamer is, welke partijen er zijn, hoe je kan stemmen en nog veel meer. De krant wordt aangeboden aan taalambassadeur Anita Ossewaarde uit Klundert. Dit gebeurt door Joke de Kock uit Terheijden. Zij biedt ook het eenvoudige programma van haar partij, de PvdA aan. Dit gebeurt op vrijdag 3 maart om 11.00 uur. Iedereen is daarbij welkom. De koffie staat klaar.  

Iedereen die mag stemmen in Nederland moet daarvoor goede informatie kunnen krijgen. Maar niet iedereen kan de soms moeilijke taal van de verkiezingsprogramma’s begrijpen. De Verkiezingskrant geeft al wat informatie over de partijen. Enkele partijen maken ook een eenvoudige samenvatting van hun programma. En ook een programma in braille, in gesproken woord, of zelfs in gebarentaal. Zo kan iedereen meedoen, want ook mensen die moeite hebben met lezen, hebben recht op goede informatie.

Joke de Kock, kandidaat voor de PvdA wil graag dat meer mensen weten van deze mogelijkheden.

“Iedereen telt mee in ons land.  Politieke partijen moeten daar met hun folders en programma’s rekening mee houden. Ik ben trots op de mogelijkheden die mijn partij biedt. Ik hoop dat alle partijen dit voortaan gaan doen. En ik hoop vooral dat dit mensen helpt om goed geïnformeerd te gaan stemmen”.