Door op 23 maart 2013

Maatschappelijke stage bij de PvdA Moerdijk.

Van 18 t/m 21 maart hebben Dexter de Kort en Ouahib Lekfif, twee 15 jarige leerlingen van het Markland College een maatschappelijke stage gelopen bij de PvdA Moerdijk. Het PvdA raadslid Jos Stalenhoef trad op als hun stagebegeleider.
De opdracht voor deze stage had de naam “spin in het web” . Het hoofddoel was de sociale media van de PvdA beter bereikbaar, actueler en met elkaar in verbinding te maken.

Dexter en Ouahib hebben voor de PvdA Moerdijk de website, facebook en twitter met elkaar verbonden zodat als er wat getwitterd wordt door de PvdA Moerdijk dan komt dit ook op facebook. Ze hebben de afdelingen een aantal adviezen gegeven hoe de sociale media beter te gaan gebruiken. Ook hebben ze de mogelijkheid gemaakt om via facebook de inwoners hun mening over een bepaalde stelling of een belangrijk politiek onderwerp te vragen. Tijdens deze week is het aantal volgers op de sociale media van de PvdA Moerdijk al flink toegenomen.

De jongelui hebben ook een prachtige poster en een flyer ontworpen en die laten drukken in de drukkerij van Johan van Buitenen. De flyers zijn al her en der in openbare gebouwen neergelegd en de poster hangt ook al ergens.

Tot slot hebben de jongens onze fractienieuwsbrief aangepast aan de lay-out van onze website en onze face-book pagina . Ook is “doorklikken naar bepaalde onderwerpen in de nieuwsbrief mogelijk gemaakt. Binnenkort zal de eerste nieuwsbrief nieuwe stijl verschijnen.

In deze week zijn er door Dexter en Ouahib ook gesprekken gevoerd met de afdeling communicatie van de gemeente en in de Tune Inn met de jongerenwerkers van de gemeente Moerdijk over hun manier van het gebruik van de sociale media. Gedurende de week hebben verschillende lokale PvdA “coryfeeën” de stagiaires bezocht, aanwijzingen gegeven en meegedacht.

Tot slot hebben Dexter en Ouahib de resultaten van hun werk donderdagmiddag in de raadszaal van het gemeentehuis gepresenteerd aan hen mede scholieren die bij de gemeente stage hadden gelopen. Daar waren ook raadsleden, een wethouder, ambtenaren, leraren enz. bij. Men was onder de indruk. Op de eerstvolgende leden vergadering zullen zij deze presentatie ook geven. Dus leden kom kijken wat de jongelui voor mooi werk voor de PvdA Moerdijk gedaan hebben.