PvdA Moerdijk kiest voor ervaring en talent

Door Afdelingssecretaris: Gerrit de Vos op 24 november 2017

De leden van de PvdA Moerdijk hebben huidig fractievoorzitter Mieke Pistorius opnieuw gekozen als lijsttrekker. Op nummer 2 staat huidig raadslid Bisar Çiçek. De lijst bestaat verder uit de huidige burgerleden Remco Schreuders en Marianne Pas. Daarnaast heeft nieuw talent ook de ruimte gekregen in de hoedanigheid van Edwin den Ouden en Jeffrey Dalderop. De lijst is een weerspiegeling van de Moerdijkse samenleving en haar kernen.

Door deze keus te maken heeft de PvdA Moerdijk gekozen om opgedane ervaring en beschikbare talent in dienst te stellen van de Moerdijkse samenleving. Onze gemeente heeft behoefte aan een stabiel, ervaren en jong bestuur. De lijst is daar een afspiegeling van. De ervaring die Mieke Pistorius en Bisar Çiçek de afgelopen jaren in de gemeenteraad en daarbuiten hebben opgedaan, blijft behouden. Waar onder veel inwoners onzekerheid heerst over veel zaken die in de samenleving spelen, gaat de PvdA Moerdijk zich met passie inzetten om zekerheid te bieden.

Mieke Pistorius is projectmanager bij de politie in Rotterdam en heeft 25 jaar ervaring in verschillende functies in het openbaar bestuur. Haar hart ligt bij het sociale domein en dat heeft ze als fractievoorzitter in de gemeenteraad bewezen. Haar kernkwaliteit is het maken van verbinding met mensen en tussen organisaties. Ze vindt het belangrijk dat inwoners van Moerdijk moeten kunnen rekenen op een goed presterende, transparante en integere overheid. Door haar rijke ervaring binnen het openbaar bestuur is Mieke Pistorius bij uitstek geschikt om de partij te leiden. Door de kandidaatstellingscommissie die de concept-lijst aan de leden voorlegt, is ze ook getipt als wethouderskandidaat. “De afgelopen jaren hebben veel mensen in onzekerheid gezeten. De komende periode is het meer dan ooit van belang om inwoners zekerheid te bieden Inwoners moeten zeker kunnen zijn van hulp aan huis, zeker zijn van een betaalbaar huis en zeker zijn van snelle hulp als er financiële zorgen zijn. De komende periode wil ik er alles aan doen dat de gemeente Moerdijk haar inwoners snel en goed ondersteunt. Dat alle kernen in Moerdijk bruisen, dat iedereen meedoet,” aldus Mieke Pistorius.

Bisar Çiçek is bezig met zijn master Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit en is de afgelopen jaren raadslid geweest. Daarnaast werkte hij bij Debat.NL waarbij hij in andere gemeentes raadsleden trainde en gespreksleider was. Als raadslid was hij activistisch en hechtte eraan vooral buiten het gemeentehuis het contact met inwoners te zoeken. Zo heeft hij zich ontwikkeld als talent binnen de partij en is hij een aansprekend figuur in de Moerdijkse samenleving geworden. Hij is ook erg thuis in het dossier rondom het opengraven van de haven van Zevenbergen en wil dat er in de komende periode hier meer grip op wordt gehouden. Door de kandidaatstellingscommissie is hij getipt als fractievoorzitter. “Ik ben erg blij met het vertrouwen van de leden. Inwoners weten vaak niet op welke voorzieningen zij recht hebben. Als ze het al te weten komen, dan lopen ze alsnog tegen een berg bureaucratie aan. Hierdoor krijgen inwoners niet waar ze recht op hebben en heeft de gemeente gigantische overschotten in het budget. De komende periode wil ik ervoor zorgen dat dit verandert, mensen moeten krijgen waar ze recht op hebben. Daarnaast wil ik als een van de jongste raadsleden in Nederland de jeugd blijven vertegenwoordigen, zoals ik dat de afgelopen periode ook heb gedaan bij kwesties die de jeugd aangaat. Wie de jeugd heef” aldus Çiçek.

De lijst bestaat verder uit Remco Schreuders en Marianne Pas. Remco is woonachtig in Klundert en werkt als senioradviseur bij Arcadis. Nu is hij burgerraadslid voor de PvdA in Moerdijk, lid van de commissie Bestuur en Middelen. Hij is lid geweest van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Brabantse Delta.
Marianne Pas is woonachtig in Langeweg. Zij heeft een ruime achtergrond in het onderwijs en was tot 2013 onderwijsinspecteur. Daarnaast is ze burgerraadslid in de commissie Sociale Infrastructuur.

Op de lijst staan verder twee nieuwe, jonge, talenten Edwin den Ouden (Willemstad) en Jeffrey Dalderop (Zevenbergen). Ook op de lijst Kees Hendikx (Klundert), Kees de Ridder (Fijnaart), Henk Schouwenaars (Zevenbergen), Gerrit de Vos (Fijnaart), Marjolein de Wit-Greuter (Willemstad) en Hans de Jong (Fijnaart).

Lees het persbericht:  PERSBERICHT KANDIDATENLJST PvdA

Afdelingssecretaris: Gerrit de Vos

Afdelingssecretaris: Gerrit de Vos

Mijn naam is Gerrit de Vos, in 1954geboren op Zwingelspaan. Op mijn 10e verhuisd naar Fijnaart waar ik dus bijna mijn hele leven woon. Ik heb wel een poosje in een hele grote stad gewoond. Voor mijn werk heb ik namelijk 2 jaar in Jakarta (Indonesië) gezeten. Sinds ik ben afgestudeerd werk ik bij een

Meer over Afdelingssecretaris: Gerrit de Vos