Door nr 2: Bisar Çiçek op 16 september 2015

PvdA vraagt aandacht voor veiligheid bij NS stations in de gemeente.

In de commissievergadering van Fysieke Infratructuur van 15 september 2015 heeft PvdA raadslid Bisar Çiçek aandacht gevraagd voor de veiligheid op de beide NS stations in de gemeente (Zevenbergen en Lage Zwaluwe).

De veiligheid op de stations Lage Zwaluwe en Zevenbergen kan en moet beter. Het is van belang dat de auto’s daar veilig staan en mensen met een gerust hart hun auto daar kunnen parkeren. Dat is nu niet het geval en dit moet veranderen. Men komt vaak genoeg op station Lage Zwaluwe de sporen van een gebroken ruit tegen. De daders kunnen moeilijk of zo goed als niet opgespoord worden, aangezien er geen camera’s zijn die vastleggen wat er al dan niet op de parkeerplaatsen gebeurt en met name station Lage Zwaluwe op een afgelegen plek ligt. Hetzelfde geldt voor fietsdiefstallen. Vaak doen mensen over dit laatste ook geen aangifte, omdat de heersende opvatting is dat de dader en daarmee de fiets toch niet gevonden zullen worden.

De PvdA wil dat er een onderzoek komt om te kijken of er op de stations, dus zowel op station Lage Zwaluwe als Zevenbergen, camera’s geplaatst kunnen worden om criminaliteit, zoals diefstallen en vernielingen, tegen te gaan. Mensen moeten hun auto of fiets met een gerust hart kunnen achterlaten op de stations. Men moet erop kunnen vertrouwen dat hun fiets er nog staat als ze terugkomen of dat hun auto nog heel is.

artikel BN de Stem d.d. 3 oktober 2015

nr 2: Bisar  Çiçek

nr 2: Bisar Çiçek

Mijn naam is Bisar Çiçek, 24 jaar, getogen in Zevenbergen, geboren in Breda omdat het ziekenhuis nou eenmaal daar lag. Ik ben al sinds 2014 gemeenteraadslid en verder studeer ik momenteel de master Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt als trainer en gespreksleider bij Debat.NL.

Meer over nr 2: Bisar Çiçek