Door op 18 november 2012

Raadslid worden? Dan eerst naar de Jan Schaper leergang!

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezing in 2014 zijn begonnen. Het is een lang proces met vele stappen. Eén van de activiteiten is dat we op zoek gaan naar goede mensen die de PvdA willen én kunnen vertegenwoordigen. Heb jij wel eens gedacht om dat te doen? Lijkt het je een uitdaging te helpen onze idealen en wensen waar te maken? Wil je graag meebeslissen over wat er in je eigen omgeving gebeurt? Dan is het raadslidmaatschap misschien iets voor jou. Om te ontdekken of zo’n functie bij je past bieden we je aan om in Breda de Jan Schaper leergang, editie West-Brabant, te volgen.


De leergang bestaat uit 2 fases.

In de eerste fase maak je kennis met het raadswerk, hoor je wat er voor nodig is om dat goed te doen en ontdek je of dat werk iets voor je is. Als je enthousiast raakt kun je naar fase 2. Je leert dan meer over de beginselen en geschiedenis van de PvdA en de werking van politiek. Meerdere thema’s komen aan bod en bovendien krijg je communicatietraining. Je leert presenteren en omgaan met sociale media. Er is aandacht voor regionale thema’s en je kunt je netwerk vormen en uitbreiden.

Data en locatie

Fase 1 :

  • Donderdagavond 10 januari 2013 (start 18.00 uur met een lichte maaltijd)
  • Donderdagavond 31 januari 2013
  • Donderdagavond 7 maart 2013

Fase 2 :

  • Zaterdag 23 maart 2013
  • Zaterdag 13 april 2013
  • Zaterdag 25 mei 2013 (centraal in het land op de Communicatie Academie)
  • Zaterdag 8 juni 2013 (centraal in het land)

De leergang wordt gehouden in Het Blushuis, bij Area Consult BV, Reduitlaan 38, Breda (achter de brandweerkazerne). De locatie van 25 mei en 8 juni wordt later bekend.

 Eigen bijdrage

Er wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor fase 1 is dat € 25,00 en voor fase 2 € 50,00 Meer informatie kun je bij je afdelingsbestuur krijgen of bij Marjolein de Wit janmardewit@hetnet.nl

Op de landelijke website staat ook informatie. Daar vind je ook het aanmeldformulier.

 Aanmelden

Geef je in ieder geval op vóór 15 december via http://www.pvda.nl/opleidingen/janschaper Hier kun je ook meer informatie vinden over benodigde competenties en vaardigheden.