Nr. 2 op de kandidatenlijst

Constant Verdaasdonk

Ik ben Constant Verdaasdonk

Ploegschaar 4, 4765DC Zevenbergschen Hoek.

Ik ben 42 jaar geleden geboren in Breda. Daar heb ik het basisonderwijs en de middelbare school doorlopen. Vervolgens heb ik de opleiding Histologie gedaan op het Hogere Laboratorium Onderwijs te Etten-Leur. Na mijn stage op de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik daar ongeveer 15 jaar gewerkt op verschillende afdelingen (Urologie, Prenatale Cytogenetica en Postnatale en Tumor Cytogenetica). Ik werkte er o.a. aan het opzetten en het onderhouden van een kwaliteitssysteem  om te voldoen aan de Nederlandse en Europese normen en standaarden.

Sinds 2009 werk ik in Raamsdonksveer bij Dopharma bv, een producent van diergeneesmiddelen.

Hier ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking. Een van mijn taken is het inspecteren, nationaal en internationaal, van de toeleveranciersbedrijven om te beoordelen of deze voldoen aan de Europese richtlijnen , zodat wij hun materialen mogen gebruiken voor onze producten.

Sinds 2014 ben ik ook lid van de Ondernemingsraad van het bedrijf om samen met de Directie en het personeel een goed werkklimaat te behouden.

Sinds 2000 woon ik in de gemeente Moerdijk,  in Zevenbergschen Hoek samen met mijn vrouw Petra, onze zoon Mike (11) en onze dochter Amber (8). Wij wonen in de wijk De Eilanden. Deze wijk is gecreëerd voor de inwoners van Zevenbergschen Hoek die verplicht moesten verhuizen i.v.m. de aanleg van de HSL en de toename van het vrachtverkeer via het spoor. Mijn vrouw Petra was een van deze “verplichte” verhuizers. In deze wijk wonen ouderen en jongeren van zowel Zevenbergschen Hoek als van buiten de gemeente Moerdijk, wat zorgt voor een gezellige sfeer.

Sinds 2010 ben ik namens de PvdA lid van de gemeenteraad van Moerdijk. Ik zit ik in de Commissie Sociale Infrastructuur. Verder ben ik secretaris van onze fractie.

Mijn drijfveer om in de politiek te gaan was én is samen met mijn fractiegenoten het sociale gezicht van de Raad in de gemeente te bewaken en te verbeteren. De inwoners van de gemeente Moerdijk mogen zo weinig mogelijk merken van de wijzigingen in taken die plaatsvinden bij de gemeente. Daarbij denk ik aan de verandering in de zorg dichtbij huis, de jeugdzorg, arbeid en participatie. Ingewikkelde veranderingen, waarbij de inbreng van de PvdA broodnodig is. Wij hebben de afgelopen jaren onze keuzes gebaseerd op het principe “Eerst de mensen, dan de stenen” en dat blijven we doen.

Ik sta ook voor de stem van de kleine kernen, die mag niet ondergesneeuwd raken en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Ik vind het zeer belangrijk dat de Raad en vooral het College de initiatieven van inwoners, zoals bijvoorbeeld bij de zwembaden in Zevenbergen en Willemstad, serieus worden genomen. Dit is helaas met het huidige College onvoldoende het geval. Ik wil dit in de volgende periode. Als inwoners de ruimte en de ondersteuning  krijgen die nodig is voor hun activiteiten en initiatieven houden we met elkaar de gemeente leefbaar, sociaal en gezellig!

Ik ben trots op onze mooie gemeente met zijn vele mooie plekken. Voor mij zijn sommige plekjes heel speciaal, zoals het Willemstadse Mauritshuis waar ik ben getrouwd, het haventje van het dorp Moerdijk, de speeltuin van het dorp Zevenbergschen Hoek. Maar ook geniet ik volop van de weidse ruimte en de boerenakkers. Een landschap met dorpen en stadjes om zuinig op te zijn. En vooral de inwoners te steunen om “de boel” leefbaar te houden.