Raadslid en Fractiesecretaris, lid van de commissie Fysieke Infrastructuur

Raadslid: Bisar Çiçek

Raadslid: Bisar  Çiçek

Over Raadslid: Bisar Çiçek

Mijn naam is Bisar Çiçek, 24 jaar, getogen in Zevenbergen, geboren in Breda omdat het ziekenhuis nou eenmaal daar lag. Ik ben al sinds 2014 gemeenteraadslid en verder studeer ik momenteel de master Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt als trainer en gespreksleider bij Debat.NL. In deze functie heb ik mijn debatvaardigheden tot een hoog niveau kunnen brengen en heb ik tevens andere gemeenteraadsleden in verschillende gemeentes kunnen helpen om hun functie beter uit te oefenen.

Met uw steun hoop ik de komende 4 jaar u weer te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De komende periode wil ik doorgaan met wat ik de afgelopen jaren heb gedaan als raadslid. Inwoners weten vaak niet op welke voorzieningen zij recht hebben. Als ze het al te weten komen, dan lopen ze alsnog tegen een berg bureaucratie aan. Hierdoor krijgen inwoners niet waar ze recht op hebben en heeft de gemeente gigantische overschotten in het budget. De komende periode wil ik ervoor zorgen dat dit verandert, mensen moeten krijgen waar ze recht op hebben.

Een van de zaken waar ik trots op ben, is dat het me is gelukt om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mindervaliden. In onze gemeente konden mensen in een rolstoel van de ene op de andere dag geen gebruik meer maken van de trein, omdat de NS andere treinen had ingezet waardoor mensen met een rolstoel er geen gebruik van konden maken. Ook was er geen assistentieverlening beschikbaar. De gemeente kon hier in feite niets aan doen, daarom heb ik mijn heil gezocht in Den Haag. Na veel contact met onze Tweede Kamerleden zijn er uiteindelijk Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris, waarna we het probleem hebben kunnen oplossen. Al snel leverde de NS assistentieverlening op de stations in onze gemeente en daarnaast werden er na een tijdje ook andere treinen ingezet, zodat mindervaliden helemaal zelfstandig gebruik konden maken van de trein. Dit laat ook zien dat het lid zijn van een landelijke partij vele voordelen heeft ten opzichte van een lokale partij. Als lid van de lokale afdeling van een landelijke partij kunnen we ons netwerk en contacten gebruiken om problemen op te lossen die grensoverschrijdend zijn, en dat is heel vaak het geval.

Ik werd op mijn 17e lid van de PvdA. Ik zag om me heen de steeds groter wordende verschillen tussen rijk en arm en dat niet iedereen een waardig bestaan heeft. Ik besefte me dat macht, inkomen en kennis niet eerlijk verdeeld zijn. Na me verdiept te hebben concludeerde ik dat de Partij van de Arbeid het beste bij mij past. De PvdA staat voor het verkleinen van de verschillen tussen arm en rijk, maar de PvdA staat ook voor een kei hard beleid dat als je kan werken, je ook móet werken.