2 juli 2024

Een mooie 1 mei bijeenkomst!

In het Nationaal Suiker en Vlas museum in Klundert vierden we de Dag van de Arbeid. Er is nog zoveel te doen op dat gebied. Eigenlijk is het nooit klaar want iedere tijd heeft zo z’n eigen problematiek. Daarom blijven we als PvdA strijden voor goede lonen, veilig werk, goede arbeidsvoorwaarden en alles wat daar mee samenhangt. Tegenwoordig doen we dat samen met GroenLinks, we hebben immers zoveel met elkaar gemeen!
Tijdens de bijeenkomst werd Kitty de Witte in het zonnetje gezet omdat zij 50 (!!) jaar lid is van onze partij. Zij kreeg een gouden speld met daarin onze roos gegraveerd.
Vervolgens kregen we van de vrijwilligers van het museum een uitgebreide rondleiding met veel uitleg over de vlasteelt en suikerbietenteelt. Het is onvoorstelbaar dat in het verleden zo ontzettend veel arbeid in vaak zware omstandigheden werd verricht. We waren zeer onder de indruk, mede door het enthousiasme van de vrijwilligers.
Na afloop hadden we nog een gezellig uurtje waarin veel herinneringen werden opgehaald en natuurlijk ook vooruit werd gekeken.