Amendement verordening huisvesting arbeidsmigranten

17 december 2021

De raad van de gemeente Moerdijk in vergadering bijeen op: donderdag 16 december 2021

Overwegende dat:

  • De Verordening huisvesting arbeidsmigranten de voorwaarden aangeeft, waaraan de aanvragers moeten voldoen om een vergunning te kunnen verkrijgen om huisvesting voor arbeidsmigranten te mogen realiseren en exploiteren.
  • Het van belang is dat de gemeente in de verordening helder aangeeft welke voorwaarden gesteld worden aan de verhuurders of verhuurbemiddelaars.

Constaterende dat:

  • De tekst in artikel 2, eerste lid van de verordening toeziet op het voorkomen van discriminatie, intimidatie van de arbeidsmigrant en het bevorderen van goed verhuurschap. Daarbij hoort ook dat de verhuurder of een verhuurbemiddelaar zich opstelt als een goede buur.
  • De tekst in artikel 2, derde lid benoemt de verantwoordelijkheid voor het realiseren van een gezonde en veilige leefomgeving. Het zorgen voor goed beheer om overlast te voorkomen is eveneens van belang.

Wijzigt de Verodening huisvesting arbeidsmigranten behorend bij het raadsvoorstel 7.3 als volgt:

1.      Artikel 2, eerste lid wordt als volgt gewijzigd: Een verhuurder of een verhuurbemiddelaar voor arbeidsmigranten is verplicht te beschikken over een werkwijze die gericht is op voorkoming van discriminatie, intimidatie, het bevorderen van goed verhuurderschap en het zijn van een goede buur voor de omgeving.
  1. Artikel 2, derde lid wordt als volgt gewijzigd: Een verhuurder of een verhuurbemiddelaar van huisvesting voor arbeidsmigranten is verantwoordelijk voor het realiseren van een gezonde en veilige woonomgeving en zorgt voor goed beheer om overlast te voorkomen.

Mieke Pistorius – van Geel
PvdA