1 november 2022

Bisar Çiçek: ‘Sprake van visieloos bestuur’

Beste partijgenoten,

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer een half jaar achter ons. We hebben voor de tweede keer op rij gewonnen en dat stemde ons positief. We zijn van 6% van de stemmen in 2014 naar bijna 10% van de stemmen in 2022 gegaan. Helaas grepen we net naast een derde zetel, maar dat kan de pret niet drukken.

Politiek inhoudelijk is er in het afgelopen half jaar in ons land en in de wereld heel veel gebeurd, maar in de gemeente Moerdijk maar weinig. Althans, er is weinig gedaan.

Het nieuwe college dat is gevormd van Onafhankelijk Moerdijk, VVD en Moerdijk Lokaal springt van incident naar incident. Er is sprake van een visieloos bestuur. Als onze gemeente de opdracht krijgt om meer asielzoekers te huisvesten, dan komt het bestuur in actie. Maar als er geen crisis zou zijn, dan zou er ook maar weinig actie zijn vanuit het bestuur. Het lijken soms net studenten die een dag voor het examen beginnen met studeren.

Dat is een reden voor zorg. Inwoners mogen van een college van burgemeester en wethouders verwachten dat er pro actief wordt bestuurd. Dat op beleidsterreinen met grote problemen, zoals passende woningbouw, duurzaamheid en armoede men actief aan de slag gaat.

Helaas gebeurt dat tot op heden onvoldoende. Daar is een sterke Partij van de Arbeid voor nodig om het college de juiste kant op te sturen en te wijzen op de problemen die aangepakt moeten worden.

De komende jaren wil ik als fractievoorzitter samen met mijn collega Marianne Pas en met al onze ondersteunende fractieleden daar voor zorgen. We hebben te grote uitdagingen in onze gemeente die niet kunnen wachten om aangepakt te worden.

Met een rode groet,

Bisar Çiçek
Fractievoorzitter