Door nr 2: Bisar Çiçek op 8 januari 2017

Toegankelijkheid NS Stations in Moerdijk beperkt voor minder validen.

Nu de eerste  gevolgen van de nieuwe NS dienstregeling naar voren zijn gekomen, blijkt tot overmaat van ramp ook nog dat de toegankelijkheid van de NS stations in de gemeente Moerdijk (Zevenbergen en Lage Zwaluwe) sterk is afgenomen.  In de nieuwe dienstregeling stoppen op deze stations oudere type treinen, die geen uitschuifplank hebben, waardoor er niet meer gelijkvloers kan worden in- of uitgestapt. Ook is er geen NS-personeel op deze stations aanwezig die een handje kunnen helpen, want deze mogelijkheid is vervallen toen de stations zijn aangepast aan de treinen met de uitschuifplank.

Door PvdA raadslid Bisar Çiçek zijn hierover schriftelijke vragen gesteld.  Deze vragen zijn als bijlage bij dit bericht gevoegd.

bijlage: art 37 vragen toegankelijkheid treinstations

 

nr 2: Bisar  Çiçek

nr 2: Bisar Çiçek

Mijn naam is Bisar Çiçek, 24 jaar, getogen in Zevenbergen, geboren in Breda omdat het ziekenhuis nou eenmaal daar lag. Ik ben al sinds 2014 gemeenteraadslid en verder studeer ik momenteel de master Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt als trainer en gespreksleider bij Debat.NL.

Meer over nr 2: Bisar Çiçek