Vragen aan de wethouder over de resultaten van de lokale educatieve agenda van moerdijk!

15 april 2021

Voor de PvdA is het belangrijk dat er kwalitatief hoog en toegankelijk onderwijs is voor ieder kind, zodat iedereen mee kan doen!
Omdat we op eerder langs informele weg gestelde vragen om een goede evaluatie van de Lokale Educatieve Agenda geen duidelijke antwoorden kregen en we vaststellen dat de bekostigingsperiode van die agenda is geëindigd, zonder dat er voorstellen liggen voor de komende periode, stellen we nu op basis van art 35 de volgende vragen aan het college:

 

  1. Wanneer kunt u ons schriftelijk informeren over de opbrengst van de LEA 2018-2020 op basis van gevalideerde gegevens over de in dit plan opgenomen indicatoren voor succes en de daarbij behorende cijfers? 
  2. Kunt u de raad op korte termijn een nieuwe Educatieve Agenda voor de komende jaren voorleggen? Daarin wordt duidelijk gemaakt welke thema’s worden voortgezet, welke activiteiten daarbinnen worden ondernomen, met concrete doelen die evalueerbaar zijn, voortbouwend op de reeds bekende resultaten uit de vorige LEA-perioden. Een plan dat een uitgewerkte paragraaf bevat over de monitoring en evaluatie van de uitvoering van het plan. 
  3. Op welk moment voorziet het college de commissiebehandeling van de evaluatie van de LEA 2018 -2020?
  4. Op welk moment voorziet het college de commissiebehandeling van het raadsvoorstel LEA 2021 – 2023?Marianne Pas en Mieke Pistorius